Stichting Schildpad
Schildpadden zijn gevoeliger dan u denkt!

Fotoalbum
29 Maart 2002
Eerste reis in 2002

Naar de luchtbrug pagina Naar het volgende fotoalbum

29 Maart 2002
Hierboven ziet u twee foto's van een weekschildpad van zo'n 20 cm groot, ook deze schildpad is vrijdag 29 maart naar Italie vertrokken en daar aangekomen.
Deze twee zware jongens, respectievelijk 34 en 38 jaar oud, 4 en 18 kilo zwaar gaan naar Carapax voor een fokprogramma. Links is de man en rechts het vrouwtje.
Aankomst bij de balie van Virgin Express, alle schildpadden gingen mee als 'handbagage' in totaal vier karren vol met dieren.
De grondcrew van Virgin Express wilde allemaal met ons en een schildpad op de foto.
Links de twee grote dieren in speciale aan Stichting Schildpad gesponsorde transportkisten. Rechts gaan de dieren in de auto om naar het platform gebracht te worden.
Hier laden we samen met een van de medewerkers de dieren in de auto, en rechts vertrekt de auto naar het vliegtuig.
Links staat een deel van de kratten in het ruim. Rechts zetten we de overige kratten in het laadruim onder streng toezicht van de douane.
De laatste kisten staan nu in het ruim, er worden geen risico's genomen. kisten worden extra gecontroleerd en akkoord bevonden.
Donato poseert naast de twee kratten met de grote landschildpadden die mee de cabine ingaan. Rechts staan de dieren op een drietal seats achterin de overvolle Boeing 737-300.
Donato geeft in vloeiend in het Frans, Nederlands, Engels en Italiaans een korte speech over wat wij doen. Rechts ziet u de kinderen, maar ook volwassenen kijken bij de kratten.
De stewardessen en piloten poseren met onze kleine man die alles gelaten over zich heen laat komen. Rechts onze piloot die maar wat graag met de schildpad in de cockpit op de foto wilde.
Aangekomen in Rome zetten we de dieren op het perron, terwijl Donato zijn auto haalt en ik rechts nog even het bewijsje fotografeer dat dieren daar in Rome zijn. aangekomen.

Vanaf dit moment ben ik terug gegaan naar binnen en ben terug op het vliegtuig naar Brussel gestapt. Donato heeft zich verder over de dieren ontfermd en is met gezwinde spoed naar Massa Marittima gereden om de dieren daar in het reservaat de ruimte te geven. Onze speciale dank gaat uit naar onze nieuwe partner Virgin Express die deze luchtbrug mogelijk maakt.

Bob Luyendijk


Naar de luchtbrug pagina Naar het volgende fotoalbum

© 2002 Stichting Schildpad
Terug naar boven

Ga naar de homepage