Stichting Schildpad
Schildpadden zijn gevoeliger dan u denkt!

Reisverslag
Eerste luchtbrug 2004 - Italie

De eerste grote AIRLIFT, met de overbrenging van maar liefst 120 dieren is opnieuw een succes geworden.

De airlift was opgezet in internationaal samenwerkingsverband tussen België, Nederland, Italië en Groot-Brittannie. Bij de Belgische eerste lijnsopvang struktuur, het Schildpaddeneiland genaamd, in Retie bij Turnhout is de dag voordien een mini perskonferentie gehouden met “RTV”, “Gazet Van Antwerpen” en “Het Volk”.We hebben de artikels (nog) niet kunnen onderscheppen.

Belangrijk was de repatriëring van zeldzame oude mediterrane landschildpadden naar het Mediterrane gebied .

Spektaculair voor de Italiaanse TV Mediasetploeg (voor het programmam La Macchina del tempo, een natuur- en high tech programma met een gemiddelde audience van 2,5 miljoen kijkers), was ook de aanwzigheid van 1 reuze landschildpad, waarop een van de vrouwelijke passagiers haar kleine kadč van 1,5 jaar gezet heeft. Een heuse levende kopie van het wereldberoemde Bacchusbeeld in de tuinen van Palazzo Pitti in Firenze!

Knappe en vlotte medewerking gekregen van uiterst enthousiaste Virgin grondpersoneel in Zaventem, de Italiaanse crew aan boord en de vertegenwoordigers in Fiumicino. De italiaanse crew heeft de TV opnames tijdens de vlucht fel vergemakkelijkt.

Ondanks het aantal kisten, is alles zeer vlot verlopen. Enkel de douane en CITES-papierkontrole, in Rome, heeft 2 uur geduurd, maar ook dat was nuttig voor de TV, om aan te tonen dat er strenge kontroles zijn voor beschermde fauna. Dus dat hebben we er maar bij genomen.

Er komen nog 4 reportages met MEDIASSET en VIRGINExpress komt dik in de verf o.m. met beelden van een vliegtuig in de lucht (VIRGIN Betacam casette; terug verwacht rond 15 mei wordt persoonlijk aan VIRGIN terugbezorgd door DB).

Donato

© 2004 Stichting Schildpad
Terug naar boven

Ga naar de homepage